ПУ Полетарац Сврљиг

Гордане Тодоровић бб

+381 (18) 823-430

Контакт телефон установе

Радно време

Пон - Пет: 6:00 - 17:00

Успешно одржано дружење у оквиру школе родитељства “Растимо заједно”

У просторијама школе родитељства “Растимо заједно“, организовано је значајно дружење и разговор са родитељима о кључним аспектима развоја говора и важности читања деци у најранијим годинама њиховог развоја. Овај догађај представљао је прекретницу у програмима подршке родитељима и деци, обезбеђујући им неопходне информације и вештине за подстицај развоја детета.

Разговоре су водиле доктор Кристина Ранђеловић и стручни сарадник психолог Милица Ђорђевић, које су родитељима пружиле драгоцене савете и увиде у методе стимулације говора и читања у раном узрасту. Уз подршку патронажне службе дома здравља, родитељи су имали прилику да се упознају са практичним примерима и техникама које могу користити у свакодневном окружењу са својом децом.

Овај скуп је такође омогућио родитељима да размене искуства и поставе питања стручњацима, чиме је појачан осећај заједнице и подршке у процесу васпитања. Иницијативе као што је ова подржане су од стране Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије и Општине Сврљиг, у склопу ширих напора да се промовише подстичуће родитељство и обезбеди здрав почетак за сву децу.

Програм “Растимо заједно” наставља да буде витални ресурс за родитеље, оспособљавајући их са знањем и вештинама потребним за подстицање оптималног развоја и благостања њихове деце, чиме се доприноси изградњи јаче, здравије заједнице за будуће генерације.

НОВОСТИ