ПУ Полетарац Сврљиг

Гордане Тодоровић бб

+381 (18) 823-430

Контакт телефон установе

Радно време

Пон - Пет: 6:00 - 17:00

Књига на дар

Заједно са партнерима из Dom Zdravlja Svrljig, Центра за социјални рад, удружења Deca sa Ahondroplazijom Srbije и Zajedno Do Svetlosti, Opština Svrljig, уз подршку Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije и UNICEF Srbija, Svrljiške novine, Radio Bubamara Svrljig, Вук Миленковић, Радио Београд 1, TV Super D+ јуче смо реализовали део манифестације ”Књига на дар”. Манифестација има за циљ промовисање значаја читања деци на раним узрастима – од рођења до шесте године. У овиру манифестације деца из вртића, основне и средње школе су се посетиоцима представила читањем, рецитовањем и драматизацијама. Садржај је употпуњен поделом лифлета о значају читања деци на раним узрастима, гостовањем песника Rusomir Arsic, позоришнoм представом и рок концертићем локалног бенда Green Peak.
У циљу промовисања значаја читања у градском парку су постављене две библиотеке на отвореном са одговарајућом литературом која ће бити доступна деци и родитељима током целе године. Родитељи и деца моћи ће да читају у парку, да понесу књигу кући, да је врате и да донесу нову како би је учинили доступном другој деци и родитељима.
Такође, у оквиру манифестације, током наредне недеље на одељењу педијатријске службе Dom Zdravlja Svrljig планира се формирање читалачког кутка.
Посебну захвалност дугујемо деци, родитељима и нашим суграђанима који су донирањем књига подржали ову манифестацију.
ЧИТАЈТЕ ДЕЦИ ОД ПРВОГ ДАНА ЊИХОВОГ РОЂЕЊА, ЈЕР ЧИТАЊЕ ЈЕ ЗДРАВО И ОД ЧИТАЊА СЕ РАСТЕ!

НОВОСТИ