PU Poletarac Svrljig

Gordane Todorović bb

+381 (18) 823-430

Kontakt telefon ustanove

Radno vreme

Pon - Pet: 6:00 - 17:00

Svrljig na putu ka unapređenju socijalne zaštite uz podršku EU

U sredu, 24. januara 2024. godine, u opštini Svrljig održan je značajan inicijalni sastanak koji označava početak sprovođenja Paketa podrške za unapređenje socijalne zaštite. Ovaj korak predstavlja deo šireg programa pod nazivom “Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou”, koji finansira Evropska unija, a realizuju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Stalna konferencija gradova i opština. Svrljig je prepoznat kao jedna od 20 opština u Srbiji koja ima priliku da učestvuje u ovom značajnom projektu.

Postizanjem ovog značajnog sporazuma, opština Svrljig je osigurala ne samo stručno-tehničku podršku za unapređenje svojih lokalnih pravnih i institucionalnih okvira za planiranje i funkcionisanje sistema socijalne zaštite, već i finansijsku podršku u iznosu do 60.000 evra.

Sastanku su prisustvovali ključni članovi Tima za sprovođenje paketa podrške, uključujući Ljiljanu Jovanović, zamenicu menadžera na projektu, Jovanu Obradović, savetnicu za socijalnu zaštitu, i Darka Dimitrijevića, eksperta za socijalnu zaštitu. Njihovo učešće garantuje da će proces biti vođen sa najvećom stručnošću i posvećenošću.

Ova inicijativa je deo šireg napora Evropske unije da podrži Srbiju u njenim naporima za unapređenje socijalne inkluzije i zaštite najranjivijih kategorija stanovništva. Uspeh ovog programa u opštini Svrljig poslužiće kao model za implementaciju sličnih inicijativa širom zemlje, doprinoseći tako izgradnji jačeg i inkluzivnijeg društva.

#EUdonacija #EUzatebe #Svrljig #SocijalnaZaštita

NOVOSTI