ПУ Полетарац Сврљиг

Гордане Тодоровић бб

+381 (18) 823-430

Контакт телефон установе

Радно време

Пон - Пет: 6:00 - 17:00

Сврљиг на путу ка унапређењу социјалне заштите уз подршку ЕУ

У среду, 24. јануара 2024. године, у општини Сврљиг одржан је значајан иницијални састанак који означава почетак спровођења Пакета подршке за унапређење социјалне заштите. Овај корак представља део ширег програма под називом “Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу”, који финансира Европска унија, а реализују Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Стална конференција градова и општина. Сврљиг је препознат као једна од 20 општина у Србији која има прилику да учествује у овом значајном пројекту.

Постизањем овог значајног споразума, општина Сврљиг је осигурала не само стручно-техничку подршку за унапређење својих локалних правних и институционалних оквира за планирање и функционисање система социјалне заштите, већ и финансијску подршку у износу до 60.000 евра.

Састанку су присуствовали кључни чланови Тима за спровођење пакета подршке, укључујући Љиљану Јовановић, заменицу менаџера на пројекту, Јовану Обрадовић, саветницу за социјалну заштиту, и Дарка Димитријевића, експерта за социјалну заштиту. Њихово учешће гарантује да ће процес бити вођен са највећом стручношћу и посвећеношћу.

Ова иницијатива је део ширег напора Европске уније да подржи Србију у њеним напорима за унапређење социјалне инклузије и заштите најрањивијих категорија становништва. Успех овог програма у општини Сврљиг послужиће као модел за имплементацију сличних иницијатива широм земље, доприносећи тако изградњи јачег и инклузивнијег друштва.

#EUdonacija #EUzatebe #Svrljig #SocijalnaZaštita

НОВОСТИ