PU Poletarac Svrljig

Gordane Todorović bb

+381 (18) 823-430

Kontakt telefon ustanove

Radno vreme

Pon - Pet: 6:00 - 17:00

Uspešno održano druženje u okviru škole roditeljstva “Rastimo zajedno”

U prostorijama škole roditeljstva “Rastimo zajedno“, organizovano je značajno druženje i razgovor sa roditeljima o ključnim aspektima razvoja govora i važnosti čitanja deci u najranijim godinama njihovog razvoja. Ovaj događaj predstavljao je prekretnicu u programima podrške roditeljima i deci, obezbeđujući im neophodne informacije i veštine za podsticaj razvoja deteta.

Razgovore su vodile doktor Kristina Ranđelović i stručni saradnik psiholog Milica Đorđević, koje su roditeljima pružile dragocene savete i uvide u metode stimulacije govora i čitanja u ranom uzrastu. Uz podršku patronažne službe doma zdravlja, roditelji su imali priliku da se upoznaju sa praktičnim primerima i tehnikama koje mogu koristiti u svakodnevnom okruženju sa svojom decom.

Ovaj skup je takođe omogućio roditeljima da razmene iskustva i postave pitanja stručnjacima, čime je pojačan osećaj zajednice i podrške u procesu vaspitanja. Inicijative kao što je ova podržane su od strane Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije i Opštine Svrljig, u sklopu širih napora da se promoviše podstičuće roditeljstvo i obezbedi zdrav početak za svu decu.

Program “Rastimo zajedno” nastavlja da bude vitalni resurs za roditelje, osposobljavajući ih sa znanjem i veštinama potrebnim za podsticanje optimalnog razvoja i blagostanja njihove dece, čime se doprinosi izgradnji jače, zdravije zajednice za buduće generacije.

NOVOSTI