PU Poletarac Svrljig

Gordane Todorović bb

+381 (18) 823-430

Kontakt telefon ustanove

Radno vreme

Pon - Pet: 6:00 - 17:00

Knjiga na dar

Zajedno sa partnerima iz Dom Zdravlja Svrljig, Centra za socijalni rad, udruženja Deca sa Ahondroplazijom Srbije i Zajedno Do Svetlosti, Opština Svrljig, uz podršku Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije i UNICEF Srbija, Svrljiške novine, Radio Bubamara Svrljig, Vuk Milenković, Radio Beograd 1, TV Super D+ juče smo realizovali deo manifestacije ”Knjiga na dar”. Manifestacija ima za cilj promovisanje značaja čitanja deci na ranim uzrastima – od rođenja do šeste godine. U oviru manifestacije deca iz vrtića, osnovne i srednje škole su se posetiocima predstavila čitanjem, recitovanjem i dramatizacijama. Sadržaj je upotpunjen podelom lifleta o značaju čitanja deci na ranim uzrastima, gostovanjem pesnika Rusomir Arsic, pozorišnom predstavom i rok koncertićem lokalnog benda Green Peak.
U cilju promovisanja značaja čitanja u gradskom parku su postavljene dve biblioteke na otvorenom sa odgovarajućom literaturom koja će biti dostupna deci i roditeljima tokom cele godine. Roditelji i deca moći će da čitaju u parku, da ponesu knjigu kući, da je vrate i da donesu novu kako bi je učinili dostupnom drugoj deci i roditeljima.
Takođe, u okviru manifestacije, tokom naredne nedelje na odeljenju pedijatrijske službe Dom Zdravlja Svrljig planira se formiranje čitalačkog kutka.
Posebnu zahvalnost dugujemo deci, roditeljima i našim sugrađanima koji su doniranjem knjiga podržali ovu manifestaciju.
ČITAJTE DECI OD PRVOG DANA NJIHOVOG ROĐENJA, JER ČITANJE JE ZDRAVO I OD ČITANJA SE RASTE!

NOVOSTI